"Jen ten zápas je ztracen, který je ztracen v naší mysli."

Rychlý kontakt:


724 932 751
jesenecsk@seznam.cz

Dzbel 124
798 53 Dzbel
IČO 65338227
Č.účtu 107-9191690227/0100







MALÝ KLUB

S VELKÝM

Áčko podruhé v řadě zvítězilo venku

27.10.2009 18:02

Devítizápasovou šňůru bez porážky táhnou fotbalisté Jesence. Po sedmi remízách v řadě si podruhé za sebou přivezli tři body od soupeře. Na výhru v Mostkovicích navázali i v Němčicích nad Hanou, kde hrají své domácí zápasy hráči Klenovic.

 

Důležitý zápas o šest bodů čekal na oba týmy na kvalitně připraveném němčickém trávníku. Nastoupili totiž proti sobě třináctý a jedenáctý tým I. A třídy skupiny B. Po závěrečném hvizdu mohli být spokojenější hosté. Dvě ze svých možností využili a odvezli si na Konicko všechny tři body.

Hosté vsadili na pečlivou obranu a protiútoky, z nichž dali obě branky. Nejprve si domácí pomohli faulem a následnou standardní situaci zakončil po hlavičce do tyčky dorážkou stoper Burian, podruhé se po klasickém brejku prosadil Jiří Tichý. Skórovat mohli i domácí, úniky Vlachynského ani Labounka ale k brance nevedly.

Utkání zásadně ovlivnila branka hostů již v šesté minutě.„Brzká branka srazila kluky. Je to těžké, nemáme srovnanou psychiku,“ mrzelo domácího trenéra Zdeňka Cetkovského.

Domácí sice hráli naplno a bojovali, hostům se ale dařilo k soupeři přistupovat důrazně a zmenšovat mu prostor.

„Klenovice mají mladší běhavější hráče, kteří chodí do kombinace,“ vysvětlil styl bránění svého mužstva jesenecký trenér Jaroslav Ullmann. Hostujícího kouče však mrzelo, že jeho hráči nedokázali více využít nabízených příležitostí.

„Snažili jsme se, neměli jsme ale štěstí a nic nám nevycházelo. Byl to spíše remízový zápas. Ve druhé půli jsme otevřeli hru a chtěli za každou cenu srovnat. Potřebujeme totiž každý bod,“ vyjádřil se Cetkovský.

To hostující kouč byl mnohem spokojenější. „Dobře jsme se na domácí připravili a zahráli jsme to takticky. Po předchozí výhře v Mostkovicích jsme přijeli neprohrát a to se nám povedlo,“ shrnul Ullmann. I díky těmto třem bodům se Jesenec opět posunul do horní poloviny tabulky.

Klenovice – Jesenec 0:2 (0:1)

Branky: 6. Burian, 77. J. Tichý.

Rozhodčí: Hetmánek – Kreif, Krutovský.

ŽK: Všianský,T. Cetkovský – Takáč, Čížek.

Klenovice: Horák – Sigmund (75. Sázel), T. Cetkovský, Všianský, Rozehnal – Fildán, Přikryl, Šubrt, R. Cetkovský – Vlachynský (72. Chytil), Labounek. Trenér Zdeněk Cetkovský.

Jesenec: Hradil – Takáč, P. Tichý st., Burian, Horák – Blaha, Čížek, Konečný, Ullmann – P. Tichý ml. (75. Kuřitka), J. Tichý (75. Laštůvka). Trenér: Jaroslav Ullmann.

 

Jiří Možný