"Jen ten zápas je ztracen, který je ztracen v naší mysli."

Rychlý kontakt:


724 932 751
jesenecsk@seznam.cz

Dzbel 124
798 53 Dzbel
IČO 65338227
Č.účtu 107-9191690227/0100







MALÝ KLUB

S VELKÝM

Jesenec potřetí za sebou naplno bodoval

03.11.2009 14:18

Teprve druhé domácí vítězství v sezoně si připsali fotbalisté Jesence. Po výhře ve čtvrtém kole nad Čechovicemi si v dalším regionálním derby poradili s Plumlovem. Zápas se na rozdíl od loňska obešel bez přebytečných emocí.

Kouč domácích Jaroslav Ullmann měl k dispozici kompletní kádr. Naopak hostující trenér Pavel Musil přivezl do Jesence pouze třináct fotbalistů, z nichž se do hry nedostal jen náhradní gólman.

„Jsme rádi za dvanáct třináct hráčů. Tři nemohou kvůli práci a dva jsou dlouhodobě zranění, což není úplně ideální. Chceme odehrát dobrý zápas a vyhrát. Rozhodne, kdo bude mít větší klid,“ říkal před utkáním.

Zvítězit chtěli samozřejmě i jesenečtí fotbalisté. Po venkovních výhrách s Mostkovicemi a Klenovicemi plánovali potvrdit body i doma a povedlo se. Ullmanův výběr sice již podesáté v řadě neprohrál, vinou sedmi remíz ze třinácti zápasů je ale až šestý. „Děláme chyby v obraně a musíme potom dotahovat a neproměňujeme šance,“ vidí hlavní problém.

Vedení si Jesenec vypracoval v patnácté minutě po náhodném zásahu Horáka, který zpoza vápna vracel odražený míč a ten propadl až do sítě. Druhou branku přidal po Konečného centru přesnou hlavičkou Jiří Tichý a výsledek zkompletoval povedenou individuální akcí Konečný.

„Od začátku jsme hráli vzadu zodpovědně. Díky dobrému pohybu na těžkém terénu jsme si vypracovali více šancí,“ pochválil hráče Ullmann.

To hostující trenér nemohl být spokojen. „Prohráli jsme zaslouženě. Do sedmdesáté minuty to bylo vyrovnané. Pak jsme ale přestali bránit křídla a domácí byli jasně lepší.“

Zklamal ho přístup některých hráčů, nedodržení taktiky a slabá vůle. „Měli jsme šance, pološance. Místo stupňování jsme přestali hrát. Věděli jsme o síle soupeře po stranách,“ pokračoval.

Na kvalitu hřiště se nevymlouval, připustil ale, že by se nemělo hrát na rozbahněném a pomrzlém hřišti, kde se hráči spíše klouzali.

 

SK Jesenec – Sokol Oresvo Plumlov 3:0 (1:0)

Branky: Horák, J. Tichý, Konečný. Rozhodčí: Januš – Štěpánek, Žufan. ŽK: Burian – Vyroubal.

Jesenec: Hradil – Takáč, Burian, P. Tichý st., Horák – Ullmann (75. Václavek), Čížek, Konečný, Laštůvka – J. Tichý (70. Kuřitka), P. Tichý ml. Trenér: Jaroslav Ullmann.

Plumlov: Rec – Chmelař (75. Pavel Kiška), Kutný, Vyroubal, J. Kiška – Bureš, Frýbort ml, Ševcůj, Křupka – Petr Kiška, Frýbort st. Trenér: Pavel Musil.

                                                                        

JIŘÍ MOŽNÝ