"Jen ten zápas je ztracen, který je ztracen v naší mysli."

Rychlý kontakt:


724 932 751
jesenecsk@seznam.cz

Dzbel 124
798 53 Dzbel
IČO 65338227
Č.účtu 107-9191690227/0100







MALÝ KLUB

S VELKÝM

Jesenec si po dvou prohrách napravil reputaci s Plumlovem

26.10.2010 12:58

Derby Jesence s Plumlovem bylo vždy od postupu jeseneckých do I. A třídy hodně vyhecované a nervózní. Nedělní zápas se však až na pár okamžiků hrál v klidnější atmosféře, tedy alespoň na hřišti. Diváci obou celků dodali zápasu neodmyslitelnou napjatější kulisu.

Jesenečtí byli od počátku zápasu lepším celkem a hosty nepouštěli téměř za polovinu hřiště. Domácí převaha se změnila v penaltu. Po pravé straně hřiště unikal Ullmann, míč si ve velkém vápně posunul kolem obránce, který na domácího útočníka rychlostně nestačil a faulovat ho. K penaltě se postavil Jiří Tichý a nečekanou střelou po zemi doprostřed branky změnil skóre ve prospěch Jesence. „Chtěl jsem to kopnout doprava, ale v poslední chvíli jsem si všiml, že tam gólman půjde, proto jsem to kopl tak, jak jsem to kopl,“ usmíval se po utkání domácí střelec.

Vstřelená branka psychicky pomohla paradoxně plumovským, kteří začali domácí hráče přehrávat a vytvářeli si slibné brankové příležitosti. Ty však i s přispěním tyče vychytal výborný Kýr. Ani to ale domácí hráče nevyburcovalo a hosté do poločasu dokázali vyrovnat na 1:1.

V druhém poločase domácí částečně navázali na výkon z úvodní části první poloviny a několikrát Plumlov zatlačili před vlastní šestnáctku. V 70. minutě se domácím podařilo dostat opět do vedení. David Čížek kopal roh, který se točil do branky. Chyba hostujícího brankáře stála za tím, že míč nakonec skutečně přímo z rohového kopu v síti skončil.

Plumlov měl v závěru ještě šanci na druhé srovnání, ale Kýr, tentokrát ve spolupráci s břevnem, gólové příležitosti zabránil.

SK Jesenec – Plumlov 2:1 (1:1)

branky Jesence: Tichý Jiří, Čížek

sestava Jesence: Kýr – Burian, Konečný, Václavek, Horák – Tichý Petr (85. Laštůvka), Čížek, Klicpera, Tyl (82. Zajíček) – Tichý Jiří, Ullmann