"Jen ten zápas je ztracen, který je ztracen v naší mysli."

Rychlý kontakt:


724 932 751
jesenecsk@seznam.cz

Dzbel 124
798 53 Dzbel
IČO 65338227
Č.účtu 107-9191690227/0100







MALÝ KLUB

S VELKÝM

Mostkovice v derby neuspěly, Jesenec byl o gól lepší

21.10.2009 13:29

Mostkovice - Mostkovičtí fotbalisté, uzavírající tabulku B-skupiny I.A třídy OKFS, už nutně potřebovali využít domácího prostředí a maximálně bodovat. Po odstoupení trenéra Františka Piňose hráli pod taktovkou nového lodivoda Jaroslava Karafiáta. Měli na vítězství, ale tradiční špatná střelecká muška je připravila o tři body.  

Už ve 4. minutě duelu neudržel jesenecký gólman míč po střele z přímého kopu a Dadák otevřel skóre zápasu. Následovala celá řada gólových šancí domácích hráčů, ale na jejich úkor začal být hrdinou utkání gólman Jesence Hradil. Po centru Zapletala před ním neuspěl Kroupa, Hatle se před něj dostal po ideální přihrávce Šlambora ale nastřelil pouze jeho tělo a po Šalamborově centru hlavičkoval Hatle také bez úspěchu.

A když Kroupa poslal do šance Dadáka, ten trefil opět jen tělo vybíhajícího Hradila. Pak už začali hosté hru vyrovnávat. Přímý kop Čížka vytáhl strážce mostkovické branky Lukáš nad břevno, ve 23. minutě trefil Jiří Tichý břevno a v následujících okamžicích Lukáš střely Petra Tichého mladšího. ani Konečného za svá záda nepustil.

Před domácí brankou se blýskalo též po centrech Ullmanna i po jeho technickém přímém kopu. Stejný hráč hostí pak zahrával ve 41. minutě rohový kop a Konečný vyrovnal gólem do šatny na 1:1.

Mostkovičtí měli střeleckou mušku vychýlenou i po změně stran, po akci Hanáka s Křižanem střílel Dadák nad břevno a bombu Šlambora pak vyrazil Hradil nad břevno. V 71. minutě poslal před domácí branku centrovaný přímý kop Ullmann, ale hlavičkami neuspěli Jiří Tichý ani Burian.

Čtyři minuty před koncem zápasu byl Ullmann u penaltové značky v souboji s gólmanem Lukášem úspěšnější. Po zdařilé kličce poslal míč do sítě a rozhodl o tříbodovém zisku Jesence. V samém závěru ještě na opačné straně hřiště vyrazil Hradil bravurně u tyče své branky hlavičku Milara.

„Sehráli jsme další smolný zápas,“ usuzoval zklamaně kouč Jaroslav Karafiát, „prohrát jsme si nezasloužili. Ale pokud budou hrát kluci s takovým nasazením, odhodláním i bojovností i v následujících zápasech, bude na čem stavět a bude otázkou času, kdy se od dna tabulky odlepíme. Za týden ale pojedeme k dalšímu těžkému derby-utkání do Plumlova.

Trenér Jesence Jaroslav Ullmann hodnotil střetnutí jako vyrovnané. „V prvním poločase byla na obou stranách řada gólových šancí, ve druhém bylo zřejmé, že kdo dá branku, ten vyhraje. Tak se také stalo a my jsme po sedmi remízách v jedné řadě vybojovali konečně tři body.

Děkuji všem svým klukům za disciplinovaný výkon v derby. Čekají nás další dvě, s Klenovicemi a doma s Plumlovem.

TJ Sokol Mostkovice – Jesenec 1:2 (1:1)

Branky: 4. Dadák – 41. Konečný, 86. Ullmann.
Rozhodčí: Majer – Svozil, Kopecký.
ŽK: Kroupa, Zapletal, Dadák – Horák, Konečný.
Diváků: 120.
 
Mostkovice: Lukáš – Hanák, Martin Vojtíšek, Vladimír Vojtíšek, Křišťan (74. Cigr) – Šlambor, Milar, Zapletal, Hatle – Kroupa (88. Kazda), Dadák (62. Škobrtal). Trenér: Jaroslav Karafiát.
 
Jesenec: Hradil – Takáč, Burian, Petr Tichý st., Horák – Blaha, Konečný, Čížek, Ullmann – Jiří Tichý, Petr Tichý ml. (90. Martin Laštůvka). Trenér: Jaroslav Ullmann.

 

VLASTIMIL KADLEC