"Jen ten zápas je ztracen, který je ztracen v naší mysli."

Rychlý kontakt:


724 932 751
jesenecsk@seznam.cz

Dzbel 124
798 53 Dzbel
IČO 65338227
Č.účtu 107-9191690227/0100







MALÝ KLUB

S VELKÝM

Plumlov v přestřelce zdolal Jesenec o gól

17.06.2010 21:42

Plumlov - Vzájemné utkání zatím nejlepšího týmu Prostějovska v B-skupině I.A třídy Olomouckého krajského fotbalového svazu s Plumlovany přineslo těsnou prohru mírně favorizovaného týmu.

Jesenečtí začali aktivněji a na domácí se začaly valit nepříjemné chvilky. Plumlovský gólman Hubál našel po střele Jiřího Tichého spojence v tyči své branky a když pak fauloval Petra Tichého mladšího, ukázal arbitr střetnutí nekompromisně na značku pokutového kopu. Ani potom se ale Jesenečtí vedení neujali, Ullmann penaltu v gól neproměnil. Iniciativu pak převzali plumlovští fotbalisté a minutu před přestávkou dali Jeseneckým takříkajíc gól do šatny. Autorem byl po individuální akci Petr Kiška.

Po změně stran se radovali nejdříve hosté a to z vyrovnávacího gólu Petra Tichého mladšího. Znovu do vedení dostal domácí celek Parák, když se mu zdařila technická střela z parkety za hranicí velkého vápna. Brankář Jesence Hradil nestál v brance a na míč nad svou hlavou nedosáhl. Čtvrt hodiny před koncem utkání poslal před branku hostí střílený centr Křupka a Ševcůj zvýšil na 3:1. V závěru se zdařila střela z větší vzdálenosti jeseneckému Ullmannovi a jeho gól rozhodl o pouze těsné prohře hostů.

„Chtěl bych pochválit celé naše mužstvo za bojovnost a nasazení,“ hovořil uznale trenér Plumlova Kamil Hubený, „tak se bojuje o záchranu v soutěži. Takový výkon se už blíží mým představám. Zlepšení našeho výkonu jsem registroval už v předchozím utkání v Otinovsi s Lipníkem nad Bečvou, i když jsme nakonec gólem před koncem duelu 0:1 nešťastně prohráli.“

„Nevyužíváme ale vyložené střelecké šance a to je u nás, bohužel, už asi normální…“ dodal vedoucí plumlovského mužstva Stanislav Bureš. „V prvním poločase zmařili vynikající brankové možnosti Křupka i Ševcůj, ale bylo jich v utkání podstatně víc.“

Není pochyb o tom, že byl právem mnohem méně spokojen předseda SK Jesenec, Bronislav Burian. „Nedali jsme penaltu a Jirka Tichý poslal míč dvakrát do tyče domácí branky. Kdybychom se ujali vedení my, bylo by vše asi jiné. Navíc jsme museli postrádat Klicperu, Václavka, Tyla i Kuřitku a tak jsme měli lavičku náhradníků poloprázdnou. Střídali jsme už o přestávce a když se pak Konečný zranil, museli jsme hrát od 65. minuty už jen s deseti hráči.“
TJ Sokol ORESVO Plumlov – SK Jesenec 3:2 (1:0)
Rozhodčí: Pospíšil – Lizna, Menšík. Branky 44. Petr Kiška, 68. Parák, 75. Ševcůj – 62. Petr Tichý ml., 87. Ullmann. ŽK: Hubál – Blaha. Diváků: 100.
Plumlov: Hubál – Pavel Kiška, Staněk, Kutný, Jiří Kiška – Bureš, Ševcůj, Parák, Křupka – J. Frýbort st. (80. Lizna), Petr Kiška. Trenér: Kamil Hubený.
Jesenec: Hradil – Burian, Takáč, Petr Tichý st. (46. Laštůvka), Horák – Blaha, Čížek, Konečný, Ullmann – Jiří Tichý, Petr Tichý ml. Trenér: Roman Jedlička.

VLASTIMIL KADLEC